Соцлидерката Корнелия Нинова откри от Бузлуджа днес предизборната кампания на БСП,

...
Соцлидерката Корнелия Нинова откри от Бузлуджа днес предизборната кампания на БСП,
Коментари Харесай

Нинова на Бузлуджа: Повтарям "Русия е приятелска държава"

Соцлидерката Корнелия Нинова откри от Бузлуджа през днешния ден предизборната акция на Българска социалистическа партия, оправдавайки присъединяване на Българска социалистическа партия в коалиция с дясна партия в сваленото държавно управление.  " Искаме стопански развита, обществено мощна, образована и здрава нация. Тръгваме на изборите с паника за инфлация, цени, беднотия и неравноправие ", разгласи тя и даде обещание " битка с бедността, цените, инфлацията и спекулата ". По думите й БСП е фактор на непоклатимост и обществен дирек в политиката.

Нинова уточни като триумф на Българска социалистическа партия увеличението на пенсиите и майчинството, както и безплатните детски градини. Според нея, в случай че социалистите останат във властта, всички пенсии ще бъдат преизчислени, а вдовишката надбавка - увеличена. " Социалната страна е действителност и опция, подкрепете ни, с цел да я продължим ", разгласи тя пред множеството на Бузлуджа и добави, че " неолибералният модел е привършен ".

Според нея хаосът в страната в този момент е провокиран от " силите, които видяха, че ще има правдивост ". " Грозното и озлобено лице на мафията изиска реванш против нежното начало на справедливостта ", уточни Нинова. И предизвести, че " евроатлантическа коалиция " е прелъщение на вълци в овчи кожи. " Евроатлантическите полезности са параван за реституция на ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт ", сподели соцлидерката. Тя добави, че евроатлантичестиките полезности са и правовата страна, върховенството на закона, свободата на индивида и словото, " а тези хора не ги изповядват ".

Русия е другарска страна, а договарянията с " Газпром " - да бъдат възобновени

Нинова повтори казаното от нея преди 2 месеца, че " Русия е другарска страна ", както и че договарянията с " Газпром би трябвало да бъдат възобновени ", оплаквайки се, че болести тези й изказвания " пъкълът се изсипа на главата ми ". " Искаме мир, желаеме да спрат глобите, които унищожават света, да бъде решен спорът по дипломатически метод ", продължи да изброява Нинова все опорни точки, по които политиката на Българска социалистическа партия се разминава с десния им сътрудник в досегашната коалиция " Демократична България ", а и с тази на " Продължаваме промяната ". Външната политика не може да бъде чуждопоклонническа, добави Нинова, само че не посочи дали упрекът й е обвързван с Вашингтон или Кремъл. Въпреки че на бузлуджанската поляна се вееха на места съветски флагове, на сцената не бе изпълнена нито една съветска ария. Но когато Нинова загатна Русия в речта си, симпатизантите на Българска социалистическа партия избухнаха в овации.

" Тръгнали сме на избори, искайки правова страна и господство на закона. Това изисква същинска правосъдна система и промяна ", уточни още соцлидерката, без да посмее да спомене името на основния прокурор Иван Гешев. Нинова безадресто се разгласи и против " едноличното ръководство " и " заличаването на институциите ". 

По-рано, подгрявайки за митинга, Нинова обяви на страницата си във Facebook, че целта на левицата за изборите ще са " грижа за хората, приходите, битка с бедността и неравенствата ".

Нинова признава, че разпадналата се четворна коалиция е позволила неточности, само че е безапелационна, че " отиваме на Бузлуджа с възприятие за добре свършена работа ". Според нея в последната година Българска социалистическа партия се е превърнала от партия, с която никой не е искаше да беседва, в единствената партия, която може да приказва с всички.

Тя дефинира като изкуствено основана " нервността в последните дни за връщането на мандата " и обвиняванията, че Българска социалистическа партия бави връщането на мандата на президента Румен Радев. " Миналата година държахме мандата 11 дни и всички ни молеха да го държим още, с цел да одобряват нужните закони. Тази година го върнахме на 10-ия ден. Тоест БСП не е нарушила Конституцията и на милиметър ", споделя тя.

По думите й си е заслужавало мандатът да се задържи за това време, тъй като по този начин е решен (макар и спорно), както и. " Само поради тези две неща си заслужаваше да изтърпим всички обиди, експанзии и нападки, че държим мандата повече, в сравнение с е належащо ", показва Нинова.

Според нея късмет за трети кабинет е имало и тъкмо по тази причина " ГЕРБ и Движение за права и свободи дръпнаха " ИТН "  от договарянията, с цел да провалят този късмет ". Като уязвимост на управническата коалиция Нинова сочи " недобрата връзка сред нас ". " Случваше се " Продължаваме промяната "  да афишират решения, за които останалите сътрудници не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се постановяваше по-късно да гасим пожари. Това беше неточност и в договарянията в този момент се опитахме да я изправим и се разбрахме за нов метод на работа на обединението - предварително разискване и тогава оповестяване на решенията ", споделя Нинова.

И добавя, че тематиката с съветските дипломати " взе главата на Кирил Петков като министър председател ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР